10 alternativ till CapCut för Mac för att redigera video (2024)

CapCut är en av de mest välkända videoredigeringsprogramvaran som är byggd för nybörjare idag. Denna plattform uppstod snabbt från sitt ursprung som en mobil videoredigerare för att bli en webbaserad videoredigerare och blev så småningom tillgänglig på Windows-datorer. Tyvärr är verktygets skrivbordsversion inte tillgänglig på Mac och det gör att nya Apple-användare kan hitta ett alternativ till CapCut för Mac speciellt om de redan var bekanta med verktyget. I den här artikeln kommer vi att presentera 10 av de bästa plattformarna som är idealiska för enkla videoredigeringsbehov som CapCut kan erbjuda. För att lära dig mer om dessa rekommendationer, fortsätt till nästa del av den här artikeln nedan.

10 alternativ till CapCut för Mac för att redigera video (1)

  • Del 1. Kan jag använda CapCut på Mac
  • Del 2. Topp 10 alternativ till CapCut för Mac
  • Del 3. Vanliga frågor om CapCut för Mac

Del 1. Kan jag använda CapCut på Mac

10 alternativ till CapCut för Mac för att redigera video (2)

Tyvärr kan du inte använda kapsylen skuren på Mac-datorer eftersom programvaran endast kan laddas ner och användas på Windows-plattformar. Med denna begränsning bör Mac-användare som vill hitta ett lättanvänt videoredigeringsverktyg överväga andra alternativ som kan ge liknande funktioner tillgängliga i CapCut. Tack och lov erbjuder videoredigeringsmarknaden många av dessa verktyg och varierar bara på pris, prestanda och tillgänglighet. Med det i åtanke är nästa del av den här artikeln gjord för dig eftersom vi kommer att lista tio program som är bra alternativ till CapCut på Mac.

Del 2. Topp 10 alternativ till CapCut för Mac

Den här delen av artikeln kommer att fokusera på tio av de bästa alternativen till CapCut när det gäller dessa kriterier: användarvänlighet, annonsnärvaro, bearbetningshastighet och de format som stöds.

Dessa alternativ testades under 60 minuter för att bestämma var och en av deras prestanda baserat på nämnda mätvärden.

Vidare tittar vi också på antalet verktyg som finns i varje plattform som är optimala för att bearbeta och redigera MP4-, MKV- och AVI-filer; dessa filer testades eftersom de var de mest populära och använda videofilerna idag.

För en snabb jämförelse mellan alternativen, se tabellen nedan där användarvänlighet, bearbetningshastighet, bästa användningsområden och format som stöds jämfördes mellan varje plattform.

  • AnyMP4 Video Converter Ultimate
  • VideoProcVlogger
  • Adobe Premiere Pro
  • iMovie
  • Final Cut Pro
  • Lightworks
  • Blandare
  • VideoPad
  • DaVinci lösa
  • Movavi videoredigerare
MacOS-version som stöds Enkel användning Bearbetningsprestanda Används bäst för Format som stöds
macOS 10.12 eller senare. Lätt att förstå och använda. Effektiv och snabb eftersom den är GPU- och CPU-accelererad.
Fungerar bra på low-end- och nybörjardatorer.
- Konvertera videor till olika format.
- Snabb redigering eftersom den är enkel att använda.
- Redigera data från filer och fler digitala verktygsbehov.
MP4, MOV, MKV, AVI, WMV, WebM, RMVB, MTS, M4V, FLV, TS, VOB, SWF, ASF och mer.
Stöder alla macOS-versioner. Enkelt gränssnitt men kräver erfarenhet för att kunna använda effektivt. Bearbetningshastigheten är pålitlig och tillräckligt bra. - Redigera videor för päls.
- Använda en intuitiv redigeringsplattform.
MP4, MOV, MKV, AVI, WMV, WebM och mer.
macOS 10.15 och senare versioner. Väldigt avancerat och komplicerat att lära sig. Snabbt nog för datorer med kraftfulla GPU:er. Långsam på svagare datorer. - Redigera videor inom professionella discipliner.
- Professionell video och filmskapande.
H.264, H.265 (HEVC), Apple ProRes, MPEG-2, MPEG-4, AVCHD, QuickTime MOV, MXF och mer.
macOS 13.5 och senare versioner. Enkel att förstå men dess avancerade funktioner är svåra att använda. Körs effektivt på all Mac-hårdvara. – De flesta Mac-datorer eftersom plattformen är gjord för programvaran.
- Redigera videor enkelt.
Quicktime, AVI, MOV, MP4 (AVC / H264 och AAC), MPEG-1 (TS, ps, MPE, MPG, MPEG, M2V), MXF (DVCPro HD), DV, HDV, WMV och mer.
macOS 10.7 och senare versioner. Har ett enkelt gränssnitt som är lätt att förstå men det är svårt att bemästra. Fungerar smidigt på de flesta Mac-datorer. - Videoredigering på medelnivå.
- Stöds av Mac studio.
Quicktime, AVI, MOV, MP4 (AVC / H264 och AAC), MPEG-1 (TS, ps, MPE, MPG, MPEG, M2V), MXF (DVCPro HD), DV, HDV, WMV och mer.
macOS 10.14 och senare versioner. Komplicerad att använda och mycket avancerad. Fungerar tillräckligt bra på moderna Mac-datorer. - VFX-kompositering och videoredigering på Hollywood-nivå.
- Redigera videor på tre olika nivåer.
MP4, MOV, MKV, AVI, WMV, WebM och mer.
macOS 10.15 och senare versioner. Svårt att använda eftersom det handlar om många 3D-modeller. Hastigheten kan variera beroende på det installerade Mac-grafiksystemet. - 3D-rendering och illustrationer. MP4, MOV, MKV, AVI, WMV, WebM och mer.
macOS 10.9 och senare versioner. Lätt att lära sig och liknar gränssnittet och systemet för CapCut. Kan köras smidigt på äldre Mac-datorer. - Enkel videoredigering eftersom plattformen är lätt att använda. QuickTime MP4, MPEG, WebM och mer.
macOS 10.11 och senare versioner. Svårt att lära sig och har ett skrämmande gränssnitt. Kräver högpresterande hårdvara för att fungera smidigt. - Redigera videor gratis. MP4, MOV, MKV, AVI, WMV, WebM och mer.
macOS 10.7 och senare versioner. Lätt att använda och förstå. Kan köras på enheter på nybörjarnivå. - Ladda upp redigerade videor till videodelningssajter direkt. MP4, MOV, MKV, AVI, WMV, WebM och mer.

1 AnyMP4 Video Converter Ultimate för Mac

10 alternativ till CapCut för Mac för att redigera video (3)

Vi kommer att starta den här listan över de bästa alternativen för CapCut på Mac med ett av de mest mångsidiga videoverktygen på marknaden, ingen mindre än AnyMP4 Video Converter Ultimate för Mac. Detta verktyg landar sig som det bästa alternativet för CapCut på Mac på grund av dess kärnfunktioner som är jämförbara med video-, foto- och AI-verktyg som finns tillgängliga i vårt ämne idag. Några exempel på dessa funktioner är bland annat videoredigeraren, videoförstärkaren och färgkorrigeringsverktyget. Utöver dessa liknande funktioner kan AnyMP4 Video Converter Ultimate uppskala videokvaliteten direkt i sin upplösning. Detta kan användas ovanpå MV Editor som fungerar som en fullt fungerande videoredigeringsplattform. Med alla dessa funktioner kombinerade tar AnyMP4 Video Converter Ultimate kakan som det mest idealiska CapCut-alternativet för Mac.

Mer praktiska funktioner som finns i AnyMP4 Video Converter Ultimate:

  • Videokonverteringsverktyg för att redigera filformat.
  • DVD Ripper för att återställa skivdata.
  • En fotokollagetillverkare för att visa viktiga bilder.
  • Verktygslåda med 20+ verktyg för alla typer av filtyper.

Ladda ner AnyMP4 Video Converter Ultimate nu och njut av alla dessa funktioner med det bästa CapCut-alternativet för Mac!

Gratis nedladdning För Windows

Säker nedladdning

Gratis nedladdning För macOS

Säker nedladdning

PROS

  • Mycket bekvämt eftersom det är packat med otaliga filredigeringsverktyg.
  • Verktyg för videoförbättring med ett klick.
  • Högvärdig programvara på grund av dess mångsidighet.

2 VideoProcVlogger

10 alternativ till CapCut för Mac för att redigera video (4)

VideoProc Vlogger liknar CapCut genom att vara en intuitiv videoredigerare som kan användas för tillfällig redigering. Detta gör det här verktyget till ett idealiskt alternativ för Mac-datorer som vill ha ett program som körs tillräckligt nära CapCut. På grund av dessa likheter fungerar VideoProc Vlogger som ett alternativ för CapCut som är vänligt och optimerat för alla videoredigerare.

PROS

  • Kan laddas ner gratis.
  • Funktioner är lätta att förstå.
  • Har ett nybörjarvänligt gränssnitt.

CONS

  • Enkel att förstå men svår att använda effektivt.

3 Adobe Premiere Pro

10 alternativ till CapCut för Mac för att redigera video (5)

Det mest avancerade verktyget i denna plattform, Adobe Premiere Pro, ansågs vara den bästa videoredigeraren på flera plattformar inklusive Mac på grund av dess avancerade verktyg som endast begränsas av användarnas skicklighet. Med det i åtanke gör detta det till ett bra CapCut-alternativ om du vill redigera videor på en professionell nivå. Men det är också extremt svårt att använda vilket är raka motsatsen till CapCuts nybörjarvänliga design.

PROS

  • Har alla nödvändigheter för videoredigering och mer avancerade verktyg.
  • Används av videoredigerare på alla nivåer.

CONS

  • Komplext, svårt och skrämmande att lära sig.
  • Dyr månadsprenumeration.

4 iMovie

10 alternativ till CapCut för Mac för att redigera video (6)

Eftersom CapCut är designad för att vara tillgänglig och nybörjarvänlig, iMovie kommer att vara ett bra alternativ på Mac eftersom att använda det kräver samma erfarenhet och färdigheter när det gäller svårighetsgrad. Dessutom är iMovie lätt att förstå, särskilt för ett inbyggt redigeringsverktyg, tack vare det oändliga utbudet av handledningar online. Dessutom kräver det inte högpresterande hårdvara för att fungera smidigt, vilket rensar inträdesbarriären för de flesta tillfälliga redaktörer.

PROS

  • Har många tutorials tillgängliga online.
  • Byggd speciellt för AppleOS och enheter.

CONS

  • Dess funktioner är på den mer väsentliga och grundläggande sidan.

5 Final Cut Pro

10 alternativ till CapCut för Mac för att redigera video (7)

Final Cut Pro är en dedikerad videoredigerare som också fungerar på samma sätt som CapCuts videoredigeringsfunktioner. Den är dock mer avancerad än den sistnämnda mjukvaran. På grund av det gör det här alternativet ett utmärkt CapCut-alternativ för Mac om du vill använda mer avancerade redigeringsfunktioner för videoredigering på mellan- eller avancerad nivå.

PROS

  • Nybörjarvänlig för en avancerad videoredigerare.
  • Optimerad för Mac studios.

CONS

  • Fungerar bättre på modernare Mac-datorer men långsammare på äldre.

6 Lightworks

10 alternativ till CapCut för Mac för att redigera video (8)

Kanske en av de mest kända tredjepartsvideoredigeringsplattformarna för Mac som Capcut tillgänglig online, Lightworks kan konkurrera med CapCut när det gäller användarvänlighet. Den kan dock också användas för videoredigering på mellannivå till professionell nivå. På grund av det gör detta det här alternativet till ett bra alternativ om du vill redigera videor i ett mer avancerat verktyg som fortfarande är relativt enkelt att använda tack vare att dess gratisversion är optimerad för nybörjare.

PROS

  • Plattformen har stor användning beroende på redaktörens skicklighetsnivå.
  • Smidig och lätt att följa videoredigeringsprocess.

CONS

  • Dess gratisversion har bara enkla funktioner.

7 Blandare

10 alternativ till CapCut för Mac för att redigera video (9)

Även om den är välkänd som en 3D-modelleringsplattform, Blandare är fortfarande kapabel att redigera videor vilket gör det till en hållbar kandidat för användare som letar efter ett CapCut-alternativ på Mac. Detta gör det här verktyget till ett Mac-skrivbordsalternativ för CapCut för användare som vill redigera 3D-grafik som animationer och 3D-renderingar.

PROS

  • Optimerad för 3D-rendering.
  • 3D-modeller kan integreras i deras videoredigerare.

CONS

  • Mycket komplex att använda.

8 VideoPad

10 alternativ till CapCut för Mac för att redigera video (10)

Nästa verktyg i den här listan blir VideoPad, en nära konkurrent till CapCut för Mac-användare eftersom båda delades från början som en videoredigerare för mobil plattform. CapCuts svaghet med avsaknaden av Mac-programvara var dock inget problem för Videopad. På grund av det gör detta detta alternativ till en främsta kandidat för användare som redan provat sin iOS-version.

PROS

  • Enkla videoredigeringsfunktioner.
  • Har många redigeringsalternativ.

CONS

  • Verktygets design ser ut som en mobilapplikation.

9 DaVinci lösa

10 alternativ till CapCut för Mac för att redigera video (11)

Anständig och fri programvara är svår att få tag på idag. Lyckligtvis, DaVinci lösa är en av dessa begränsade plattformar. Det här verktyget är ett gratis att använda videoredigeringsverktyg som är mer på den traditionella och komplexa sidan av användarvänligheten. På grund av det gör detta programvaran mer tilltalande för avancerade användare. Erfarenhetsredigerare som använder CapCut kan välja DaVinci Resolve som ett avancerat alternativ på Mac-datorer.

PROS

  • Byggd för erfarna användare som vill ha avancerade funktioner.
  • Gratisversionen har alla viktiga verktyg tillgängliga.

CONS

  • Extremt krävande på GPU-resurser.

10 Movavi videoredigerare

10 alternativ till CapCut för Mac för att redigera video (12)

Den mer moderna redaktören i den här listan, Movavi videoredigerare kan konkurrera med CapCut enbart på deras moderna estetik. På grund av det är detta verktyg ett visuellt tilltalande alternativ för användare som värdesätter väldesignade applikationer. Det hjälper också att den har skrivbordsprogramvara för Mac vilket gör det till ett bra alternativ till den frånvarande CapCut-datorversionen av Mac.

PROS

  • En av de mest moderna videoredigerarna idag.
  • Gratis att ladda ner.

CONS

  • Kan ha för mycket AI-hjälp om den inte används på rätt sätt.

Del 3. Vanliga frågor om CapCut för Mac

Har CapCut en stationär version?

Det är bara tillgängligt på Windows-datorer. Det finns ingen dedikerad CapCut-programvara för Mac-datorer. Det är bara tillgängligt på Mac via deras webbläsarplattform.

Är CapCut för Mac säker?

Det finns ingen CapCut för Mac. Detta gör det omöjligt att avgöra om det är säkert. Lyckligtvis finns det i webbläsare som Safari.

Vilka länder förbjöd CapCut?

CapCut är förbjudet i Indien. Plattformen förbjöds 2020 tillsammans med annan kinesisk programvara i ett försök från landet att förbättra den nationella säkerheten. Detta gör att indiska CapCut-användare söker bättre alternativ som AnyMP4 Video Converter Ultimate.

Är CapCut bättre än iMovie?

Det beror på användarens upplevelse. CapCut är nybörjarvänligt, vilket gör det bra för nya redaktörer. Men iMovie är bättre för erfarna.

Kan du använda CapCut på Macbook?

Nej det kan du inte. Det är endast tillgängligt via webbläsare. CapCut har ingen Mac-skrivbordsversion.

Var hittar man nedladdningslänken för CapCut för Mac?

Det finns ingen. Du kan inte CapCut desktop för Mac. Det är endast tillgängligt på Windows eller deras webbläsarplattform.

Är CapCut på Mac?

Endast deras onlineverktyg är tillgängligt på Mac. CapCut har ingen stationär version på Apple-datorer. Apple-användare måste hitta alternativ som AnyMP4 Video Converter Ultimate.

slu*tsats

Nu tillhandahåller vi tio av de bästa CapCut-alternativen för Mac. Vi hoppas att vi hjälpt dig att bestämma vilket av dessa verktyg som är optimalt för dina behov. Tänk alltid på att avancerade plattformar inte alltid är bättre eftersom de är komplicerade att lära sig. Detta gör CapCut till ett bra videoredigeringsverktyg trots att det är grundläggande. Det är smart att använda mjukvara som är lika lätt att lära sig som CapCut.

Dela den här artikeln online för att hjälpa andra CapCut-användare som letar efter ett alternativ för sin plattform på Mac.

10 alternativ till CapCut för Mac för att redigera video (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 5866

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.